Lars Mogensen och Melina Tsapos.

Filosofiska podden – Mogensen & Tsapos är en ny filosofipocast på svenska. Den spelas in i Lund och leds av Melina Tsapos, som är doktorand i teoretisk filosofi vid Lunds universitet, och Lars Mogensen, som är radiojournalist, hedersdoktor vid Lunds universitet och har länge arbetat som programledare i P1 Filosofiska rummet. Podden kommer att finnas på Spotify med mera och har premiär den 15 februari.

Så här säger Lars Mogensen om poddens uppkomst:

– Jag har länge velat testa att samarbeta med Melina Tsapos i poddformatet. Hon har ingått i redaktionsrådet för Filosofiska rummets Malmösändningar, så när SR bestämde att flytta hela produktion av Filosofiska rummet från Malmö till Stockholm var det ett givet tillfälle att påbörja någonting nytt tillsammans med Melina.

– Idén är att utveckla det som jag och dåvarande producenten, Thomas Lunderquist, gjort i Filosofiska rummet. Det innebär prövande, nyfikna och filosoferande samtal med människor av olika slag och vitt skilda ämnen.

– Skillnaden i den nya podden blir att jag har en skarp filosof vid min sida och att vi blir två programledare, eller vad det kallas i poddvärlden. Det kan innebära att vi ibland höjer kunskapsribban och att vi ibland bara tar tag i ett grundläggande ämne och låter Melina reda ut det. Vi får prova oss fram och finna vår form och det ska bli väldigt roligt, säger Lars Mogensen.

En liten teaser finns redan ute.

  • Anton Emilsson

    Redaktör. Doktor i praktisk filosofi, Lunds universitet.