Syften

Svensk filosofi syftar till att synliggöra svensk forskning och utbildning i filosofi. Sajten drivs ideellt. Texterna som publiceras är skrivna av internationellt erkända forskare i filosofi, men också av filosofistudenter och andra vars verksamheter är relevanta för sajtens syften. Redaktör är Jesper Ahlin Marceta, fil.dr i filosofi.

Skriva

Svensk filosofi publicerar texter inom alla filosofins ämnesområden. Texterna är förklarande snarare än tesdrivande och riktar sig till en bred läsekrets. Den vanliga längden är mellan 400-800 ord men både kortare och längre texter välkomnas om de bidrar till sajtens syften.

Kontakta gärna redaktionen om du är intresserad av att skriva en text om ditt senaste forskningsprojekt, dina filosofiska hjärtefrågor, utbildning i filosofi eller någonting annat som du tror kan engagera den svenska filosofipubliken. Bifoga en högupplöst porträttbild i liggande format som får publiceras tillsammans med din text. Glöm inte att ange eventuell fotocred.

Svensk filosofi välkomnar särskilt populärvetenskapliga sammanfattningar av nya forskningsartiklar. Skicka en text till redaktionen där du beskriver problemet du diskuterar i din senaste forskningsartikel, varför problemet är intressant och vad din artikel bidrar med.

Kontakt

Epost: redaktion@svenskfilosofi.se
Facebook: facebook.com/svenskfilosofi
Twitter: @svenskfilosofi

%d bloggare gillar detta: