Drönarbild över Stockholms Universitet i höstskrud. Bilden är granskad och godkänd för spridning av Lantmäteriet.

Filosofiska institutionen vid Stockholms universitet utlyser en doktorandtjänst i praktisk filosofi och en i teoretisk filosofi. Såhär skriver institutionen på sin hemsida:

Vi är landets största filosofiska institution och utbildar hundratals studenter varje år på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Filosofi har utsetts till ett av universitetets profilområden, vilket innebär att forskningen ”är ledande nationellt och har en hög status internationellt”. Våra forskare publicerar sig regelbundet i internationella vetenskapliga tidskrifter och framstående filosofer från andra länder är ofta här och föreläser.

För båda tjänsterna är sista ansökningsdag 2023-01-31. Läs mer om tjänsten i praktisk filosofi här och tjänsten i teoretisk filosofi här.